Lichtdesign van Classen legt accenten

Lichtdesign van Classen legt accenten

Het type verlichting zorgt voor de gewenste sfeer in een ruimte. Het spectrum is hier breed. Licht kan koel en objectief lijken - maar licht creëert ook ruimtes van comfort en rust. Dit geldt zowel in particuliere woonruimtes als in hotels, restaurants en cafés. Het gaat immers om behagelijkheid.

Classen-lampenkappen als lichtblik voor uw huis

Het Detmold bedrijf W.Classen is één van de marktleiders in de productie van lampenkappen en verlichtingsobjecten voor de hotel-, restaurant- en retailsector. Particuliere klanten kunnen ook een breed scala aan lampenkappen vinden op www.Classen-Lampenschirme.de.

OP maat gemaakte verlichtingsconcepten met een vleugje exclusiviteit

Idealiter zijn de verlichtingssystemen van een huis net zo persoonlijk als de bewoners. Laat u inspireren door de lichtoplossingen die Classen biedt voor de inrichting van het interieur. Alle lampenkappen zijn gemaakt van hoogwaardige chintz stoffen. Dit materiaal is robuust, duurzaam en gemakkelijk te reinigen. Op verzoek kunnen de tinten worden voorzien van brandvertragende afdekkingen. Uiteraard zijn individuele maatwerkproducten mogelijk. Zo wordt elke lampenkap uniek. De experts van Classen kunnen zelfs de meest bijzondere wensen op het gebied van stof, patroon, kleur en vorm realiseren.

De juiste golflengte is belangrijk

Klasse lampenkappen die zijn uitgerust met passende kappen geven een aangenaam zacht licht. Dit kalmeert niet alleen de patiënten in de wachtkamers van de medische praktijken en klinieken. Het kan ook zorgen voor een rustgevende nachtrust in de kinderkamers of slaapkamers. Maar het is niet alleen het ontwerp van een lichtbron die het effect op de toeschouwer bepaalt. De verschillende frequenties worden door het oog waargenomen, activeren bepaalde zenuwimpulsen in de hersenen en hebben zo een effect op alle lichaamscellen. Dit zijn geen willekeurige gevoelens. Het effect van licht van verschillende golflengten is al meer dan 100 jaar wetenschappelijk onderzocht. Iedereen die weet van deze verbanden kan verschillende gekleurde lichtbronnen gebruiken, specifiek in de eigen woonomgeving.

De werking van licht en kleuren

De hoge frequentie in het blauwe spectrum zorgt voor een koud gevoel. Daarom lijken blauw-witte lichtbronnen koel en bijna steriel. Het extreem kortgolvende UV-licht doodt zelfs ziektekiemen. Geel stimuleert de mentale activiteit en verhoogt het concentratievermogen. Groen heeft een balancerend effect, zorgt voor ontspanning, rust en sereniteit. Oranje geeft warmte en comfort. Rood licht heeft de langste golflengte. Met zijn langzame trilfrequentie heeft het een stimulerend en verkwikkend effect op het organisme. Gekleurde lampenkapcreaties van Classen kunnen dit effect van de lichtbronnen verder ondersteunen.